Mt. Gox slachtoffers moeten claims indienen in Tokio volgens rechter

14 sep

De Mt. Gox hack en het daarop volgende faillissement, blijft de gemoederen bezig houden. De Amerikaanse districtsrechtbank van Pennsylvania heeft onlangs besloten dat het geen bevoegdheid heeft in deze zaak. Ze kunnen de slachtoffers van de hack op Mt. Gox dan ook niet verder helpen. Slachtoffers dienen zich vanaf nu te melden op de plaats delict, Tokio, Japan.

Wat dit voor Amerikaanse slachtoffers in de Gox-zaak als geheel betekent is onduidelijk. Het rechtssysteem in de VS heeft op zijn minst weinig nut. Het lijkt erop dat Amerikaanse slachtoffers ofwel zelf in Tokio moeten verschijnen of hun eisen moeten koppelen aan een grotere zaak die in Japan is gedeponeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *