Grote bank gaat met Ripple werken om directe grensoverschrijdende betalingen mogelijk te maken

14 sep

De Nationale Handelsbank van Saoedi-Arabië is net lid geworden van RippleNet. Volgens Ripple zal de financiële gigant tegen het einde van het jaar gebruik maken van het platform. De NCB zal via RippleNet verbinding maken met andere financiële instellingen over de hele wereld. De blockchain technologie van Ripple biedt hun klanten ook snellere en transparantere internationale betaaldiensten.

De bank zal eerst in verbinding komen te staan met financiële instellingen in Noord-Amerika en Azië. En ze gaan beginnen met een bank in Singapore. RippleNet is een netwerk van banken en betalingsproviders die de blockchain van Ripple gebruiken om betalingen te verwerken. Ze hebben ook de optie om gebruik te maken van XRP om de liquiditeitskosten te verlagen en de snelheid te verbeteren.

De Nationale Handelsbank van Saudi-Arabië is een van de machtigste financiële instellingen in het Midden-Oosten, met meer dan 5,4 miljoen klanten wereldwijd. Saoedi-Arabië is enorm belangrijk voor geldovermakingen en een belangrijk doelwit voor Ripple.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *