Blockchain for Music startup haalt 5.5 miljoen op

10 aug

Music-sharing protocol Audius heeft meer dan 5.5 miljoen opgehaald in een financieringsronde onder leiding van General Catalyst en Lightspeed Capital.

Volgens een persbericht probeert het project een blockchain platform te gebruiken om artiesten te helpen de muziek te beheren die ze delen.

Hoewel een release datum nog niet bekend is, zou het muziekplatform artiesten in staat moeten stellen om hun werk te publiceren en daarnaast ook met fans te communiceren. Dit in plaats van platformen zoals Soundcloud die momenteel hiervoor gebruikt worden. Audius geeft artiesten een grotere mate van controle over hun intellectuele eigendommen, zo stelt de release.

Volgens 3LAU: “Artists need decentralized models for music sharing, and a stake in the platforms they contribute content to. Blockchain allows Audius to do this with tokens and decentralized voting-based governance so artists have a say in how the platform evolves. It’s a very elegant model and one which, as an artist, I find immensely attractive.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *