Venezuela verbiedt de invoer van computers en miners in het land

5 jun

Internationale vervoerders zoals DHL, Domesa en UPS werden vandaag op de hoogte gebracht van het verbod op miners in Venzuela. Alleen via goedgekeurde importeurs mag nog computerapparatuur het land in. Een van de importeurs die toegang heeft tot de afzetmarkt in het Zuid-Amerikaanse land is het bedrijf Bitmain mineros de Venezuela.

Naast het verbod op de apparaten worden er ook invallen uitgevoerd door de politie. Dit wordt gedaan slechts een paar maanden nadat de Venezolaanse regering miners heeft gevraagd zich te registeren. Het nationaal register van miners was een aanleiding tot argwaan onder Venezolaanse gebruikers van cryptocurrency.

De economische crisis in Venezuela heeft veel burgers gedwongen nieuwe manieren te zoeken om geld te verdienen. Voor de meeste mensen is minen pure noodzaak en het feit dat energie gesubsidieerd wordt door de overheid, maakt het dat het minen van bitcoins bijna gratis is.  

Bloombergs Camila Russo en Brad Stone hebben een zakenman geïnterviewd die door middel van Bitcoin te minen extra geld wilde verdienen. Dit leek een slimme zet totdat het de aandacht van de politie trok. De politie viel zijn kantoor binnen, en probeerde hem af te persen. Ze hebben zijn computerapparatuur in beslag genomen en hij voelde zich niet meer veilig. David is inmiddels zijn thuisland ontvlucht naar Colombia samen met zijn familie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *