Facebook doet onderzoek naar verschillende Blockchain toepassingen

9 mei

David Marcus, hoofd van Facebook’s berichtenapp Messenger, kondigde aan dat het social media platform bezig is met een onderzoek naar toepassingen voor blockchain technologie. “Ik ben een kleine groep aan het opzetten om te onderzoeken hoe je blockchain optimaal kunt gebruiken op Facebook” deelde Marcus dinsdagmiddag op zijn persoonlijke pagina.

Marcus leidt inmiddels al bijna vier jaar lang Facebook Messenger. In december trad hij daarnaast in dienst als adviseur bij cryptocurrency exchange Coinbase. Facebook heeft echter nog niet onthuld hoe geïnteresseerd het is in het toepassen van blockchain. Binnen Facebook worden er momenteel een grote veranderingen doorgevoerd in het productteam. Vanaf nu zal het bedrijf namelijk opereren in drie divisies: de “familie van apps” divisie, “centrale productdiensten” en “nieuwe platformen en infrastructuur”, zo meldde Recode dinsdag.

In januari zei Facebook topman Mark Zuckerberg al dat hij digitale valuta zou onderzoeken. Hij verklaarde dat de kracht van een gedecentraliseerd systeem zoals cryptocurrency kan helpen de macht terug in de handen van individuen te plaatsen. Maar deze uitspraken staan momenteel haaks op het beleid van Facebook er is namelijk een algemeen verbod op advertenties voor cryptocurrencies en initial coin offers (ICO’s) op het platform. Het verbod kwam daarom als een complete verrassing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *