Bitcoin binnenkort te koop op Wall Street?

9 mei

Het moederbedrijf van de New York Stock Exchange, de Intercontinental Exchange (ICE), maakte gisteren bekend dat ze werken aan een online handelsplatform waar men eerdaags in bitcoin kan handelen. 

De New York Times heeft enkele anonieme bronnen gesproken van de ICE. Volgens deze bronnen gaat de organisatie swap contracts aanbieden. Dit zijn contracten waarbij twee partijen financiële instrumenten uitwisselen. Uiteindelijk moet het er toe leiden dat de consument werkelijk in het bezit van bitcoins is. Een swap contract maakt het mogelijk dat de handel onder de regulering van de Commodity Futures Trading Commission valt volgens de bestaande wetgeving. Dit is iets waar de huidige Bitcoin exchanges in Amerika vandaag de dag nog niet aan hebben kunnen voldoen.

De keuze lijkt te passen in de trend van dit jaar: cryptocurrencies worden door veel instanties steeds serieuzer genomen. Niet alleen ICE en Goldman Sachs staan open voor cryptocurrencies. Ook de NASDAQ heeft onlangs bekend gemaakt open te staan voor een eigen cryptocurrency trading platform in de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *