DNS-hack bij myetherwallet.com

25 apr

Twitter ontplofte gisteren na geruchten over een hack bij de veelgebruikte online ether wallet myetherwallet.com. Even later bevestigde de wallet provider het nieuws zelf in een officieel statement. MEW was getroffen door een DNS-hijack, een van de oudste hack methodes.

Navigeerde je gisteren naar myetherwallet.com? Dan werd je door de hackers automatisch doorgestuurd naar een phishing website. Gebruikers die op deze website hun gegevens hebben ingevoerd zijn vanaf dat moment de controle over hun account kwijt.

In totaal zijn er zo’n 216 ETH gestolen van verschillende accounts. Inmiddels lijkt het erop dat alle servers zijn gecontroleerd en dat alles weer in orde is. Wel raad MEW je aan deze pagina te lezen, hier geeft MEW tips om scamming en phishing te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *