Mandela’s gouden handen gekocht voor 10 miljoen dollar aan bitcoin

29 mrt

Onlangs heeft een cryptocurrency firma de vier gouden gietstukken van de handen van Nelson Mandela gekocht. De vorige eigenaar, een Canadese zakenman, heeft hier maar liefst 10 miljoen USD aan bitcoin voor mogen ontvangen. De cryptocurrency firma beloofde een wereldtournee van de kunstwerken in een poging om meer mensen over Mandela’s nalatenschap te informeren.

De Canadese zakenman, Malcolm Duncan, heeft de vierdelige Nelson Mandela Golden Hands Collection verkocht. Het Canadese cryptocurrency-bedrijf en aspirant-beurs, Arbitrade, betaalt in totaal 10 miljoen USD aan bitcoin voor de handen. De aankoop lijkt onderdeel van een marketingstrategie aangezien er plannen zijn voor een ICO waarbij de tokens worden gekoppeld aan – je raad het al – goud.

Nelson Mandela was de eerste zwarte president van Zuid-Afrika, na de apartheid. Hij werd in 1962 beschuldigd van een gewelddadige opstand tegen de regering en bracht bijna drie decennia door in de gevangenis. President F.W. de Klerk heeft hem in 1990 vrijgelaten en sindsdien is het land bezig met het lange proces van verzoening en machtsdeling. Mandela stierf in 2013 op 95 jarige leeftijd.

Malcolm Duncan schijnt flink wat winst te maken op de vier handen. Men zegt dat hij ze ooit heeft gekocht voor $ 31.000. De handen zijn gegoten in 99,999% goud en wegen in bij elkaar ruim 9 kilo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *