Ook G20 top lijkt crypto niet aan banden te willen leggen

21 mrt

Op 20 en 21 maart vond de eerste bijeenkomst van de G20 plaats. Ministers van Financiën en bankiers van twintig belangrijke industriële landen komen op die top bijeen. Een van de vele onderwerpen op de agenda waren crypto’s. In de aanloop naar de top kregen we te horen dat de ministers zich zorgen maken over cryptocurrencies, maar nu horen we positieve geluiden.

Het lijkt er vooralsnog op dat de landen hebben besloten om cryptocurrencies voorlopig te blijven monitoren. Wel geven ze aan dat regulering in een later stadium nodig kan zijn. “We call on international standard-setting bodies (SSBs) to continue their monitoring of crypto-assets and their risks, according to their mandates, and assess multilateral responses as needed,” aldus de G20.

Nadat het nieuws naar buiten kwam zette de bitcoin koers een stijging in. Op het moment van schrijven is de prijs dan ook met maar liefst 7 procent gestegen binnen 24 uur. Veel leden van de bitcoin community waren namelijk bang voor strenge regulering nadat de top het eerder die week had over een “gemeenschappelijke aanpak van cryptocurrencies”.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *