Bitfinex heeft een bankrekening bij de ING

21 feb

ING heeft dinsdag bevestigd dat cryptocurrency-exchange Bitfinex een bankrekening heeft bij de Nederlandse bank.

Volgens Bloomberg News en Reuters erkende een woordvoerder ING het account van Bitfinex, maar weigerde om andere informatie te delen, onder vermelding van de vertrouwelijkheid. In de rapporten werd geen melding gemaakt van Tether, het gelieerde bedrijf achter het USDT-token.

De woordvoerder van ING heeft echter verklaard dat de bank ‘meer uitgebreide due diligence’ heeft uitgevoerd op transacties die zijn uitgevoerd door cryptocurrency-bedrijven, hoewel dit niet geldt voor bedrijven die af en toe transacties uitvoeren met cryptocurrencies.

“With companies that are active in the crypto market we are very reserved … not with companies that are in traditional markets and receive or do payments with cryptocurrencies, but with parties that are in the chain of cryptocurrencies.”

Dit markeert het eerste grote financiële bedrijf dat een werkrelatie met Bitfinex bevestigt, aangezien Wells Fargo begin vorig jaar de samenwerking stop zette. Sindsdien heeft Bitfinex schijnbaar zonder een grote bankpartner gewerkt totdat het zijn rekening bij ING opende.

Bloomberg meldde dat Bitfinex mogelijk eind vorig jaar een rekening had bij de Poolse bank Spoldzielczy, maar dit bericht werd niet bevestigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *