Thaise centrale bank: banken mogen geen cryptocurrency activiteiten toestaan

16 feb

De centrale bank van Thailand heeft financiële instellingen in het land verboden cryptocurrency activiteiten ‘toe te staan’. Zo moeten commerciële banken transacties blokkeren van hun klanten als ze bijvoorbeeld bitcoins met een creditcard proberen te kopen.

De bank verklaarde dat “cryptocurrencies geen wettig betaalmiddel zijn in Thailand”, aldus de publicatie en voegde eraan toe dat “het bang was dat ze zouden worden gebruikt bij illegale activiteiten zoals het witwassen van geld of het ondersteunen van terrorisme.”

Onlangs hebben banken in de VS en ook in het VK hun creditcardklanten verboden cryptocurrencies te kopen.

Wat cryptocurrency traders betreft, zei Poramin Insom, managing director van de Thaise crypto-exchange TDAX, dat “er geen impact is op mensen die investeerders zijn in cryptocurrencies”, citeerde het nieuwscentrum hem.

Volgens Poramin Insom, directeur van de Thaise crypto-exchange TDAX, zal er voor cryptocurrency-traders weinig veranderen. Wel gaf hij aan dat het voor bedrijven lastiger wordt om bijvoorbeeld een nieuwe zakelijke zichtrekening te openen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *