Microsoft omarmt decentrale identiteitssystemen gebouwd op Bitcoin

12 feb

In een nieuwe post vandaag, omarmt Microsoft publieke blockchains, zoals Bitcoin en Ethereum, voor gebruik van gedecentraliseerde identiteitssystemen. Aanvankelijk zal de oude technologie gigant op blockchain gebaseerde decentrale ID’s (DID’s) ondersteunen via de Microsoft Authenticator-app.

Censuur wegnemen

In tegenstelling tot de vormen van identificatie die tegenwoordig in de wereld worden gebruikt, wordt een gedecentraliseerd identiteitssysteem niet gecontroleerd door een enkele, gecentraliseerde instelling zoals een overheid of een groot technologiebedrijf. Het idee is dat een gedecentraliseerd identiteitssysteem de mogelijkheid van censuur wegneemt en een individu de volledige controle over hun identiteit en reputatie geeft.

Na naar verschillende typen gedecentraliseerde identiteitssystemen te hebben gekeken, wendde Microsoft zich tot openbare blockchains vanwege hun vermogen om privacy, zelfeigendom en rechtenloze toegang mogelijk te maken.

“After examining decentralized storage systems, consensus protocols, blockchains, and a variety of emerging standards we believe blockchain technology and protocols are well suited for enabling Decentralized IDs,” – Microsoft.

Bitcoin, Ethereum en Litecoin

Identiteit is een van de langverwachte gebruiksmogelijkheden van blockchain-technologie die niets te maken heeft met betalingen of valuta. In het bericht van vandaag verwijst Microsoft naar Bitcoin, Ethereum en Litecoin als drie specifieke platforms die een geschikte basis vormen voor DID’s.

In de loop der jaren zijn tientallen blockchain-projecten met betrekking tot identiteit verschenen, waarbij Blockstack ID en uPort twee van de bekendste voorbeelden zijn.

Microsoft is van plan om met DID-methode-implementaties te werken, die een specifieke standaard volgen die door een W3C-werkgroep is uiteengezet. De techgigant heeft echter op dit moment nog geen specifieke DID-methode-integraties onthuld.

Vrije vertaling van Forbes originele artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *