Japanse exchange bitFlyer mag beginnen in Illinois

12 feb

Het grootste bitcoin- en blockchainbedrijf van Japan, bitFlyer, heeft een officiële licentie gekregen om in de Amerikaanse staat Illinois te opereren.

BitLicense

In november 2017 kreeg het bedrijf een “BitLicense” om te beginnen in New York. Nu heeft het bedrijf uit Tokio toestemming gekregen om in 44 staten en territoria te opereren. Op 22 januari 2018 kondigde bitFlyer zijn expansie in Europa aan, nadat het een betalingsinstelling (PI) -licentie had gekregen om in de Europese Unie te opereren. Deze aankondiging maakte bitFlyer de eerste cryptocurrency-exchange die gereguleerd is in Japan, de VS en de EU.

“bitFlyer has a culture of compliance and took an aggressive approach in obtaining money transmitter licensure,”  – BitFlyers Amerikaanse Director of Compliance, Hailey Lennon, in gesprek met Bitcoin Magazine.

Broeinest Chicago

Chicago, Illinois, is een broeinest van cryptocurrency-startups en de thuisbasis van het Chicago Blockchain Center, opgericht door Matthew Roszak. Verder zijn het CME-concern van financiële markten en Chicago Board Options Exchange (Cboe), twee bedrijven die in december 2017 bitcoin-futures-handel begonnen, daar gevestigd.

bitFlyer werd opgericht in 2014 en heeft $ 36 miljoen aan risicokapitaalfinanciering opgehaald. Hoewel het alleen Bitcoin ondersteunt in de Verenigde Staten en Europa, ondersteunt het ook Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic en Monacoin in Japan. Naast het werk van bitFlyer in fintech en blockchain-onderzoek werkt het bedrijf aan zijn eigen originele blockchain, miyabi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *