Australische banken: klanten mogen cryptocurrencies kopen

7 feb

Drie van Australië’s ‘big four’ banken hebben bekend gemaakt dat hun klanten de mogelijkheid hebben om zonder problemen cryptocurrencies, zoals bitcoin, te kopen. De verklaringen komen weken nadat er berichten naar voren kwamen met een schijnbaar bankembargo van Australische banken gericht op cryptocurrency-bedrijven.

Geen bankdiensten ondernemers

Volgens de Australian Broadcasting Corporation verklaarde een woordvoerder van Australië en de New Zealand Banking Group (ANZ) dat de bank kanten niet verbiedt om cryptomunten te kopen. ANZ biedt echter geen bankdiensten aan “bedrijven die als uitgevers, dealers of uitwisselingen van digitale of cryptocurrency optreden”, waarbij de woordvoerder stelt dat “deze bedrijven momenteel niet gereguleerd zijn en daarom niet binnen het ANZ-beleid vallen”.

Bron voor dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *