CEO Facebook onderzoekt cryptocurrencies voor decentralisatie

4 jan

Facebook-CEO Mark Zuckerberg kondigde donderdag aan dat hij van plan is om cryptocurrencies en andere decentraliserende technologieën te bestuderen als onderdeel van een groter bod om de socialenetwerkdienst te verbeteren die hij mede-oprichtte.

In een Facebook-bericht, schetste Zuckerberg wat hij persoonlijke uitdagingen voor het komende jaar noemde, waarbij hij opmerkt dat men de “positieve en negatieve aspecten” van cryptocurrency en encryptie moet bestuderen.

Zuckerberg ging verder met op te merken dat zijn thema voor dit jaar is om zich te concentreren op “het oplossen van belangrijke kwesties” in technologie, media en overheid. “Ik kijk er naar uit om groepen experts samen te brengen om deze onderwerpen te bespreken en te helpen werken”, schreef hij.

“There are important counter-trends to this – like encryption and cryptocurrency – that take power from centralized systems and put it back into people’s hands…I’m interested to go deeper and study the positive and negative aspects of these technologies, and how best to use them in our services.”Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *