Coinbase lag tijdelijk stil door drukte

22 dec

Vanwege extreme drukte in het verhandelen van bitcoins, heeft het Amerikaanse handelplatform Coinbase de transacties tijdelijk platgelegd. De dienst is inmiddels weer online. Het bedrijf heeft een speciale statuspagina waar iedereen kan controleren of de dienst volledig functioneert.

Bij Coinbase is het ook mogelijk om bitcoins te beheren, een nadeel hier aan is, dat als de dienst offline gaat ook niemand bij zij bitcoins of andere cryptocurrencies kan. Experts als Andreas M. Antonopoulos zijn van mening dat iemand die bitcoins bij Coinbase bewaard deze niet echt in bezit heeft. Bij ‘echte’ wallets zoals de Trezor heeft een gebruiker zelf de private key in handen en heeft daarmee direct toegang tot de bitcoins in de blockchain.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *