Steam stopt met het accepteren van Bitcoin

6 dec

Het populaire softwareplatform Steam heeft in een blogpost aangekondigd te stoppen met het accepteren van bitcoin. Sinds vorig jaar accepteerde het bedrijf bitcoins als betaalmiddel om bijvoorbeeld games of andere software mee te kopen. Steam was naast andere bedrijven als Microsoft en Pizza.be een van de grootste bedrijven die bitcoin accepteerde.

Steam zegt het volgende over de situatie:

In the past few months we’ve seen an increase in the volatility in the value of Bitcoin and a significant increase in the fees to process transactions on the Bitcoin network. For example, transaction fees that are charged to the customer by the Bitcoin network have skyrocketed this year, topping out at close to $20 a transaction last week (compared to roughly $0.20 when we initially enabled Bitcoin). Unfortunately, Valve has no control over the amount of the fee. These fees result in unreasonably high costs for purchasing games when paying with Bitcoin. The high transaction fees cause even greater problems when the value of Bitcoin itself drops dramatically.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *