Pas op voor CryptoShuffler malware

10 nov

Er is een nieuwe vorm van Malware actief dat het gemunt heeft op eigenaren van cryptocurrencies. Dat meldt het Russische beveiligingsbedrijf Kaspersky. De malware verandert het cryptocurrency adres van een gebruiker als hij deze kopieert op zijn computer, bijvoorbeeld bij Windows met Control + C en bij macOS via Commend + C.

Zodra CryptoShuffler het adres van een cryptocurrency-wallet op het klembord detecteert (het is vrij eenvoudig om deze adressen te onderscheiden op regellengte en specifieke tekens), vervangt het het adres door een ander. Hierdoor sturen gebruikers die niet opletten cryptocurrencies naar kwaadwillige.

Deze vorm van malware laat duidelijk zien dat een geïnfecteerde computer of smartphone niet altijd te herkennen is. Een oplossing tegen deze malware zijn hardware wallets zoals de Ledger Nano S en Trezor, beide fysieke apparaten beschikken over een eigen scherm. Bij het versturen van een transactie wordt het adres waar je de ‘munten’ heen stuurt nogmaals weergegeven op het scherm. Dit is ook te zien in onderstaande video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *