Bitcoin SegWit2x Hard Fork geannuleerd

8 nov

De geplande hard fork voor de Bitcoin blockchain die gepland stond rond 16 november 2017 gaat niet door. Dat blijkt uit een bericht van Mike Belshe, CEO en co-founder van Bitcoin wallet software provider BitGo. Belshe was een van de leiders van het SegWit2x-project en zegt dat het voorstel voor schaalvergroting te controversieel is om mee door te gaan:

Unfortunately, it is clear that we have not built sufficient consensus for
a clean blocksize upgrade at this time. Continuing on the current path
could divide the community and be a setback to Bitcoin’s growth. This was
never the goal of Segwit2x.

As fees rise on the blockchain, we believe it will eventually become
obvious that on-chain capacity increases are necessary. When that happens,
we hope the community will come together and find a solution, possibly with
a blocksize increase. Until then, we are suspending our plans for the
upcoming 2MB upgrade.

De SegWit2x hard fork zou niet de eerste zijn geweest. Eerder dit jaar was er al een hard fork waar Bitcoin Cash (BCH) en Bitcoin Gold (BTG) uit ontstonden, toch was de geplande SegWit2x hard fork een stuk controversiëler omdat grote bedrijven als BitGo en Coinbase de voorkeur gaven aan de hard fork.

Wat is een fork?

Een “fork” is een verandering in de software van de digitale valuta die twee aparte versies van de blockchain maakt met een gedeelde geschiedenis. Forks kunnen tijdelijk zijn, een paar minuten duren of kunnen een permanente splitsing zijn in het netwerk waardoor twee afzonderlijke versies van de blockchain worden gemaakt. Als dit gebeurt, worden er ook twee verschillende digitale valuta’s gecreëerd, bijvoorbeeld bitcoin (BTC) en bitcoin cash (BCH). In de afbeelding hieronder zie je dat branch A en branch B dezelfde “common blockchain” delen, ofwel dezelfde geschiedenis van transacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *