Bitcoin breekt opnieuw eigen record

1 nov

Valuta bitcoin is vandaag meer dan € 5.500,00 waard geworden. De afgelopen 24 uur steeg de waarde van de munt met meer dan 4,38%. Hieronder de bitcoin koers van de afgelopen maand.

Bitcoin is een decentrale, digitale valuta en de naam van het eerste echte globale betalingssysteem. Met bitcoin is het mogelijk om wereldwijd in een oogwenk geld te sturen en te ontvangen, betalingen gaan rechtstreeks van persoon tot persoon, zonder tussenkomst van een derde partij. Een betaling van bijvoorbeeld Nederland naar China is net zo snel en gemakkelijk als betalen bij het café om de hoek.

Bitcoin kent geen grenzen en kan ook worden gebruikt door mensen die geen toegang hebben tot een bankrekening. Bitcoin biedt mensen over de hele wereld een gemeenschappelijk platform om financiële transacties met elkaar te ondernemen. Bitcoin wordt daarom vaak omschreven als de eerste wereldvaluta.

In tegenstelling tot ‘normaal’ geld, wordt bitcoin niet uitgegeven door een centrale autoriteit, de uitgave van bitcoins wordt geregeld door het achterliggende peer-to-peer netwerk. Iedereen kan deelnemen en geen centraal lichaam kan bitcoin besturen. Dit maakt bitcoin onafhankelijk van de beschikbaarheid of het bestaan van individuele bedrijven, banken, organisaties of staten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *