Vietnam verklaart bitcoin illegaal

31 okt

De Centrale Bank van het Aziatische Land heeft een verklaring uitgegeven waarin wordt gezegd dat zaken met Bitcoin nu onwettig zijn en een boete kan opleveren. Het is dus voortaan illegaal om betalingen te doen en aan te bieden om betalingen te verrichten middel bitcoin.

“Bitcoin virtual currency and other similar is not lawful means of payment in Vietnam; The issuance, supply, use of bitcoin and other similar virtual currency as a means of payment is prohibited in Vietnam.”

De bank zegt dat conventionele betalingssystemen, inclusief cheques, betaalorders of creditcards geldig zijn. Degenen die besluiten bitcoin of andere cryptocurrencies te gebruiken, kunnen een boete krijgen tot 9.000 dollar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *