ECB ontwikkelt nieuw platform voor directe betalingen

18 okt

Een van de meest grote voordelen van Bitcoin is de snelheid waarmee betalingen aankomen bij de ontvanger. Met bitcoin is het mogelijk om wereldwijd in een oogwenk geld te sturen en te ontvangen, betalingen gaan rechtstreeks van persoon tot persoon, zonder tussenkomst van een derde partij. Een betaling van bijvoorbeeld België naar China is net zo snel en gemakkelijk als betalen bij het café om de hoek.

Het huidige betaalverkeer is een stuk minder snel en het kan tussen de 1 à 3 werkdagen duren voordat betalingen via een bankoverschrijving worden bijgeschreven op de zichtrekening van de ontvanger. De Europese Centrale Bank (ECB) werkt aan een nieuw platform genaamd: TARGET Instant Payment Settlement, ofwel TIPS. Het nieuwe platform moet het mogelijk maken om in de SEPA zone direct betalingen te versturen en te ontvangen, net zo snel als je iemand cash geld zou overhandigen.

Of het TIPS systeem sneller dan de Bitcoin technologie gaat zijn is een kwestie van eerst zien en dan geloven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *