BTC Direct nieuwsupdate week 41

10 okt

In de afgelopen 24 uur is de prijs van één bitcoin de € 4.000,00 gepasseerd, een mooi begin van de week! Deze week in de nieuwsbrief: een staatsburgerschap kopen met bitcoins en het aantal bitcoin geldautomaten in Rusland stijgt.

Staatsburgerschap voor bitcoins
De regering van de eilandstaat Vanuatu is de eerste in de wereld die het mogelijk maakt om het staatsburgerschap te verkrijgen in ruil voor bitcoins. Het burgerschap programma van het Zuid-Pacifische land vraagt iets meer dan 40 bitcoins voor de Vanuatuaanse nationaliteit. Vanuatu is overigens lid van de Commonwealth waardoor het mogelijk is om visumvrij naar alle landen van de Europese Unie te reizen.

Aantal Bitcoin ATM’s stijgt in Rusland
Het aantal bitcoin ATM’s in Rusland neemt toe. In de Russische stad Novosibirsk werden onlangs tien nieuwe Bitcoin ATM’s geïnstalleerd door de lokale start-up BBFpro. De Russische overheid lijkt echter niet positief tegenover bitcoin en andere cryptocurrencies te staan. Het lijkt er namelijk op dat de Russische centrale bank de toegang tot bitcoins websites wil blokkeren.

Een huishoudelijke mededeling: de transactiekosten voor creditcardbetalingen bij BTC Direct zijn verder verlaagd van vijf naar drie procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *