Aantal Bitcoin ATM’s stijgt in Rusland

8 okt

Het aantal Bitcoin AMT’s in Rusland stijgt gestaagd. Tien ATM’s werden onlangs geïnstalleerd door een lokale start-up in vijf districten van Novosibirsk. Vorige week kondigde een ander bedrijf haar plannen aan om vanaf deze maand honderd cryptocurrency-ATM’s in hotels en luchthaventerminals te installeren.

Tien Bitcoin ATM’s in Novosibirsk

In Rusland’s derde dichtstbevolkte stad, Novosibirsk, werden tien ATM’s onlangs geïnstalleerd door de lokale startup BBFpro. De machines werden in vijf districten van de stad geplaatst: Kalininsky, Zheleznodorozhny, Oktyabrsky, Leninsky en Kirovsky districten. Anton Friedel, directeur van BBFpro over de plaatsing van de ATM’s:

 “Alle tien apparaten zijn zo gelegen dat elke inwoner van de stad de gelegenheid heeft om snel en gemakkelijk het verkooppunt van bitcoins te bereiken.”

Het aantal bitcoin ATM’s groeit in Rusland, ondanks dat de regering zegt dat ze binnenkort geen cryptocurrencies zullen legaliseren. De adjunct-minister van Financiën Alexei Moiseev zei vorige maand dat “bitcoin vestigingen in Rusland niet zullen worden gelegaliseerd.” Zijn verklaring volgde op een vergadering waar de toezichthouders het niet eens waren over hoe cryptocurrencies moeten worden geregeld en besloten hun plannen uit te stellen om een regelgevingskader voor hen op te stellen tot volgend jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *