België telt intussen 4 Bitcoin automaten

2 okt

Er zijn verschillende manieren om bitcoins te kopen, veruit de populairste manier is bitcoins online aan te schaffen met Bancontact bij zogeheten bitcoin brokers. Toch zijn er ook andere manieren hoe je bitcoins kunt kopen. Een goed voorbeeld zijn de Bitcoin ATM’s. Bitcoin ATM’s zijn geldautomaten waarmee je euro’s kunt inwisselen voor bitcoins en vice versa. Je laat de geldautomaat weten hoeveel bitcoins je wilt aanschaffen en de geldautomaat zorgt voor de rest. In België zijn er op dit moment 4 ATM’s waar men met euro’s direct bitcoins kan kopen.

Bitcoin ATM in GentBitcoin automaat

De Bitcoin automaat in Gent is geplaatst in Gamecenter Outpost in Gent. De Bitcoin automaat in kwestie is afkomstig van General Bytes, een bedrijf met hoofdzetel die gelegen is in Praag, de hoofdstad van de Centraal-Europese republiek Tsjechië. Je kunt bij deze ATM alleen bitcoins kopen en niet verkopen. Locatie van de ATM: Ottergemsesteenweg 13, 9000 Gent.

Bitcoin ATM in Hasselt

De ATM in Hasselt is te vinden op de Corda Campus, de toonaangevende tech campus in het centrum van de Euregio. Je kunt bij deze ATM alleen bitcoins kopen en niet verkopen. De ATM is eveneens van General Bytes en is te vinden op de volgende locatie: Kempische Steenweg 293, 3500 Hasselt.

Bitcoin ATM in Antwerpen

De Bitcoin ATM in Antwerpen is ook van het bedrijf General Bytes en deze is te vinden in Outpost Gamecenter. Beggaardenstraat 6, 2000 Antwerpen.

Bitcoin ATM in Brussel

De laatste Bitcoin ATM is te vinden in onze hoofdstad Brussel. Tevens is de fabrikant hier General Bytes. De locatie van de ATM: Kantersteen 10, 1000 Brussel.

8 Replies to “België telt intussen 4 Bitcoin automaten

  1. Met welke bank in Belgie werken deze atms dan samen om het cash geld terug op hun exchange account te krijgen dat gelinkt is met hun atm? Lijkt me niet makkelijk om een bank te vinden die hierin geinteresseerd is.

  2. Bedankt voor de vermelding en het draaien van deze informatieve website! GENERAL BYTES (www.generalbytes.com) is een van de grootste fabrikanten van cryptocurrency ATMs maar houd zich uitsluitend bezig met de fabricage van deze automaten.

    Zoals Filip reeds vermelde is Orillia is de (grootste) exploitant van ATMs in België en via internet te vinden op: http://www.orillia.be/

    Alle GENERAL BYTES operators draaien hun eigen software en wallets, zetten hun eigen prijsstrategie en zijn 100% onafhankelijk van de fabrikant. Het idee hierachter is dat hoewel GB de ATMs maakt, de operators het beste weten welke coins (naast Bitcoin) het meest aantrekkelijk zijn voor hun lokale markt. “Think global, act local”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *