Chinese overheid dwingt bitcoinbeurzen in Beijing te stoppen met handel

17 sep

In Beijing hebben verschillende bitcoinbeurzen te horen gekregen dat ze verplicht moeten stoppen met het verhandelen van bitcoins en andere cryptocurrencies. De beurzen mogen vanaf deze week ook geen nieuwe klanten meer aannemen.

Het bevel om te stoppen lijkt afkomstig te zijn van een Chinese overheidsinstelling. In het bevel zouden de bitcoinbeurzen ook worden verplicht om alle gebruikersgegevens en handelsdata op dvd’s op te slaan en naar de overheid te sturen, zo meldt de site Motherboard. Grote beurzen als BTCChina, OKCoin en Huobi hebben aangegeven naar het bevel te luisteren en zullen de handel binnenkort stil leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *