Ripple stijgt met meer dan 10% in 24 uur

22 aug

De digitale valuta Ripple is in de afgelopen 24 uur met meer dan 10% gestegen. Hieronder een weergave van de afgelopen dag.

Ripple uitgelegd

Ripple (afgekort XRP) is een p2p betaalsysteem die ook zijn eigen valuta kent: namelijk de Ripple. De Ripple als digitale valuta is te vergelijken met bitcoin, litecoin en ether. Ripple kan vooral worden gezien als een aanvulling op de populaire bitcoin. Met behulp van Ripple kan het Bitcoin ecosysteem een brug slaan naar de mainstream financiele wereld en andere valuta’s zoals de euro en Amerikaanse dollar.

Ripple kopen

De valuta is op verschillende platformen te kopen, waaronder de cryptocurrency exchanges Poloniex en Bittrex. Op beide platformen is het alleen mogelijk om van cryptocurreny naar cryptocurrency te handelen. Zo kun je bijvoorbeeld bitcoins kopen bij BTC Direct en vervolgens deze storten op een Poloniex account. Vervolgens koop je op de exchange Ripple’s met je bitcoins. Op de populaire hardware wallet Ledger Nano S is het ook mogelijk om Ripple op te slaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *