Nederlandse ondernemers lanceren AdCoin

27 jul

Een groep Nederlandse ondernemers heeft een bitcoin-alternatief ontwikkeld voor de advertentiemarkt genaamd AdCoin. Met de nieuwe digitale munt willen de ondernemers de hoge-transactiekosten beperken. Volgens Niels-Jan van der Hoek zijn bitcoins hier minder geschikt voor:

“De Bitcoin trekt vooral beleggers aan en het grootste bezwaar zijn de sterke koersschommelingen. Daar zit de advertentiemarkt natuurlijk niet op te wachten,” – Niels-Jan van der Hoek tegen Emerce.

Grote exchanges als Poloniex en Bittrex, zijn de AdCoin aan het beoordelen. Officieel is de munt afgelopen week gelanceerd, maar het platform gaat in augustus live. Op dit moment mist AdCoin een wallet voor Apple’s besturingssysteem macOS, voor Windows en Linux zijn er al wel wallets beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *