Gearresteerde Rus mogelijk betrokken bij witwassen Mt. Gox bitcoins

27 jul

De man die woensdag is opgepakt door de Griekse politie wordt door de Amerikaanse autoriteiten in verband gebracht met de Mt. Gox hack van een aantal jaar geleden. Dat schrijft de Nederlandse website Tweakers.

In 2011 vond een grote hack plaatst bij de destijds grootste bitcoin exchange van de wereld, het Japanse Mt. Gox stond onderleiding van de Fransman Mark Karpelès. De gearresteerde Rus wordt door de autoriteiten beschouwd als hoofdverdachte bij het witwassen van bitcoins die zijn gestolen in de hack van Mt. Gox. De man kan maximaal 55 jaar gevangenisstraf krijgen als hij schuldig wordt bevonden.

BTC-E.com onderhoud

De Russische exchange BTC-E.com is inmiddels al meer dan 24 uur offline. Of de opgepakte Rus ook achter deze exchange zit is echter onduidelijk. Er zijn geruchten dat de exchange van BTC-E uit voorzorg offline is, op de Twitter pagina laat het bedrijf weten dat het om een onderhoudsbeurt gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *