Voormalig Mt. Gox topman bepleit onschuld

11 jul

De 32-jarige Mark Karpeles, beter bekend als CEO van de bitcoinbeurs Mt. Gox, heeft in de rechtbank van Japan zijn onschuld bepleit.

De rechtszaak tegen Karpeles moet verder nog inhoudelijk worden behandeld. De Fransman staat terecht voor het kwijtraken van 850.000 bitcoins. Destijds hadden de bitcoins een waarde van een half miljard dollar. Van de kwijtgeraakte bitcoins wist het bedrijf er nog 200.000 terug te ‘vinden’.

Het kwijtraken van de bitcoins betekende het einde voor destijds de grootste bitcoinbeurs ter wereld. Inmiddels zijn er vele bedrijven die de plaats hebben ingenomen van Mt. Gox. Volgens critici is het onverstandig om als belegger de bitcoins bij een beurs te laten staan omdat deze kwetsbaar zijn voor hackers. Het beste is de bitcoins zoveel mogelijk zelf te ‘bewaren’ in een zogenaamde hardware wallet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *