Wie beheert het Bitcoin-netwerk?

7 jul

Net zoals niemand eigenaar is van de technologie achter e-mail, is er ook geen eigenaar van het Bitcoin-netwerk. Bitcoin wordt beheerd door alle Bitcoin-gebruikers ter wereld, iedereen die dus de Bitcoin-technologie gebruikt is deels eigenaar. De hoofdontwikkelaars achter de Bitcoin-core zijn continu bezig de software te verbeteren, maar kunnen geen wijzigingen in het Bitcoin-protocol afdwingen omdat alle gebruikers vrij zijn om te kiezen welke software en versie ze gebruiken. Om met elkaar compatibel te blijven, dienen alle gebruikers software te gebruiken die aan dezelfde regels voldoet. Bitcoin werkt alleen naar behoren met een complete overeenstemming tussen alle gebruikers, er moet dus consensus worden bereikt voor wijzigingen aan het Bitcoin-protolcol. Dus op de vraag: “wie beheert het Bitcoin-netwerk?” is het antwoord: alle Bitcoin-gebruikers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *