Blockchain.info wallet herstellen

15 jun

blockchain.info logo

De website blockchain.info biedt naast een blockchain explorer ook een eigen wallet aan, de wallet van het bedrijf is ongekend populair maar is voor sommige gebruikers een tikkeltje ingewikkeld. Verliest een gebruiker bijvoorbeeld zijn wachtwoord of Portemonnee-ID dan is het niet meer mogelijk om in te loggen. Dit artikel is in kopjes ingedeeld om gebruikers te helpen de blockchain.info wallet te herstellen.

Ik ben mijn portemonnee-ID kwijt

Bij het aanmaken van een blockchain.info wallet wordt je e-maildres gevraagd en moet je een zelfgekozen wachtwoord ingeven. Nadat je dit gedaan hebt krijg je een e-mail met een unieke code, de zogenaamde wallet-ID (ofwel portemonnee-ID). De code is dus uniek voor jouw wallet en wordt gebruikt als een soort ‘inlognaam’;  fe3a1db6-fra2-4f69-89a1-4748ecd8db32 is een voorbeeld hoe een wallet-ID eruit ziet.

Let op: een wallet-ID is geen bitcoin adres, je gebruikt de wallet-ID alleen om in te loggen in jouw blockchain.info wallet en deelt deze niet met andere. Ben je jouw wallet-ID kwijt? Ga dan naar de volgende link en klik op de “herinner me” knop en volg de stappen om jouw wallet-ID naar je registreerde e-mailadres te versturen.

Ik ben het wachtwoord van mijn portemonnee (wallet) kwijt

Als je de eerste keer inlogt bij blockchain.info en probeert uit te loggen zal de wallet vragen of u een herstelzin wilt opschrijven, dit zijn 12 woorden die je altijd toegang geven tot je blockchain.info wallet. Ben je jouw wachtwoord vergeten maar heb je nog wel de 12 woorden? Ga dan naar deze pagina en kies voor de tweede optie “tegoeden herstellen” en volg de instructies stap voor stap.