Australië erkent bitcoins als geld

10 jun

Australië erkent de digitale valuta bitcoin officieel als geld. Het lijkt erop dat de Australische autoriteiten het land aantrekkelijker willen maken voor personen en organisaties die zich bezighouden met cryptocurrencies en blockchain-technologie.

Vanaf begin volgende maand zal Australië de dubbele belasting op Bitcoin schrappen. Bitcoin zal hetzelfde behandeld worden als gewoon geld. Eerder was de Australische overheid bang dat cryptocurrencies vooral gebruikt zouden worden voor witwaspraktijken en illegale transacties. Die mening lijkt inmiddels bijgesteld:

“The Government will make it easier for new innovative digital currency businesses to operate in Australia. From 1 July 2017, purchases of digital currency will no longer be subject to the GST, allowing digital currencies to be treated just like money for GST purposes. Currently, consumers who use digital currencies can effectively bear GST twice: once on the purchase of the digital currency and once again on its use in exchange for other goods and services subject to the GST.”

In Australië zijn meerdere bitcoinbedrijven actief, waaronder de bitcoin broker Coinjar die het mogelijk maakt voor Australiërs gemakkelijk bitcoins te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *