Yours: een Micropayment web wallet

7 jun

Zou het niet tof zijn als u gemakkelijk geld kon verdienen met social media? Het nieuwe project Yours wilt dit mogelijk maken. Yours lijkt op de sociale nieuwswebsite Reddit, het verschil is dat gebruikers elkaar kunnen betalen op het Yours platform. De technologie die hiervoor gebruikt wordt is die van Bitcoin. Oprichters Clemens Ley en Ryan X. Charles hebben zes maanden gewerkt aan Yours, het platform is een echt peer-to-peer (P2P) micropayments platform waarin gebruikers elkaar ‘bits‘ kunnen overmaken.

Doordat gebruikers bitcoins kunnen verdienen, kunnen ze worden beloond om goede content te schrijven of onder de aandacht te brengen. De oprichters zijn van mening dat hierdoor er meer hoogwaardige content zal worden gecreëerd. Niet alleen de content schrijver maak ook gebruikers die de content delen worden beloond. Onderstaande video gaat dieper in op het Yours project. Naast OpenBazaar vinden wij dit een erg interessant project.