Coinbase CEO: Digitale valuta’s zoals bitcoin worden reservevaluta’s

27 mei

Op een bijeenkomst van de NYU Stern School of Business heeft Coinbase CEO Brian Armstrong de opmerking gemaakt dat er een mogelijkheid is dat digitale valuta zoals de bitcoin en litecoin een vervanging kunnen zijn voor reservevaluta’s als Amerikaanse dollar.

Vooral het decentrale en open aspect van bitcoin zijn volgens Armstrong idealen eigenschappen voor een wereldwijde reservevaluta. Doordat de bitcoin decentraal is kan in principe ieder land de digitale valuta als reserve gebruiken zonder hier toestemming voor te vragen. Met het open aspect kan een centrale bank van een land ook laten zien hoeveel ‘geld’ ze in kas hebben en hoeveel geld ze bijvoorbeeld uitgegeven. Ideaal voor een open en transparante overheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *