Eerste indruk: Mycelium Bitcoin Wallet voor iOS

23 apr

Ongetwijfeld de meest veilige manier om bitcoins en altcoins op te slaan is een hardware wallet. Maar wat nou als u een biertje wilt afrekenen of even snel uw vrienden wilt terugbetalen in bitcoin? Dan zijn de zogenaamde ‘hot wallets’, ofwel een app op uw telefoon, veruit het handigst.

Een bitcoin wallet op uw mobiele telefoon is een stuk onveiliger dan een hardware wallet. Op de app op uw smartphone wilt u daarom een niet al te groot bedrag bewaren, denk bijvoorbeeld aan een maximum van honderd euro. Als u die ‘verliest’ is het vervelend maar geen ramp.

Er zijn verschillende apps beschikbaar voor iOS maar één wallet app springt eruit naar onze mening: Mycelium Bitcoin Wallet. De app is ongelofelijk simpel en is makkelijk te installeren. Bij het aanmaken van de app en dus een nieuwe wallet krijgt u een backup van 12 woorden. Dit is de recovery seed, bewaar deze goed en schrijf deze op papier op. Stel u verliest uw iPhone of iPad dan kunt u met deze 12 woorden uw bitcoin wallet herstellen op een ander iOS apparaat. Eventueel kun u de recovery seed opslaan in de notitie app van uw iPhone als deze gesynchroniseerd wordt met uw iCloud account maar dit is minder veilig dan u de 12 woorden op te schrijven op een stuk papier.

     

Bovenstaande screenshots laten de minimalistische look zien van Mycelium. Waar de Android versie wat serieuzer oogt is de iOS versie licht, simpel en overzichtelijk. Er zijn vier simpele tabbladen: balance, accounts, transacties en settings. Mycelium ondersteunt op dit moment alleen bitcoin en geen litecoin of ethers. Er is voor gevorderde gebruikers ook de mogelijkheid om een cold storage wallet te importeren.

Mycelium is in ieder geval onze nieuwe favoriete ‘hot’ wallet! Wat is uw favoriete bitcoin wallet voor iOS op dit moment?