De film Silk Road over drugshandelaar Maikel S.

19 apr

Een nieuwe Nederlandse psychologische thriller genaamd Silk Road van regisseur Mark de Cloe in samenwerking met producent Rinkel Film en KRO-NCRV. De film Silk Road gaat over het leven van de Woerdense drugshandelaar Maikel S. De twintiger staat te boek als een van de allergrootste digitale drugsbazen ooit. Digitale drugsbaas? Ja dat lees je goed, S was handelaar op de online marktplaats Silk Road.

Silk Road was een online zwarte markt, het beste bekend als een platform voor de verkoop van illegale drugs. Als onderdeel van het Dark Web opereerde het als een Tor verborgen service, op zo’n manier dat het gebruikers de mogelijkheid gaf anoniem te browsen.

Maikel S verdiende dus waarschijnlijk miljoenen met de handel op het Dark Web en kreeg deze betaald in de digitale valuta bitcoin. De bitcoin is echter nooit bedoeld als crimineel geld, net zoals de euro dat ook niet is. Wie denkt dat de bitcoin de populaire munteenheid is van criminelen heeft het mis, de euro wordt voor 98% van alle criminele transacties in Europa gebruikt.

De film is inmiddels op de Nederlandse televisie verschenen en is online te vinden.