Ledger stopt met HW.1 en de Nano

24 mrt

Bitcoin hardware ontwikkelaar Ledger stopt met het aanbieden van de goedkoopste hardware wallets uit haar sortiment. De HW.1 en de Nano.

De HW.1 was het eerste apparaat dat het Franse bedrijf ontwikkelde voor 18 euro en daarmee was het een mooi instapmodel. De Nano was de tweede wallet van het bedrijf en was beschikbaar voor een prijs van 34,80 euro.

De Nano werd al eerder opgevolgd door de populaire Nano S die beschikt over een eigen scherm en knoppen. Door gebruik te maken van een eigen scherm en knoppen is de opvolger een stuk veiliger, er hoeft namelijk geen vertrouwen meer te zijn in de computer van een gebruiker bij bijvoorbeeld het noteren van de recovery seed. Eerder schreef BitcoinBelgië deze review over de Ledger Nano S.

Onderstaande video geeft een duidelijk beeld van de voormalige Nano hardware wallet.