Drie tips voor bitcoin beginners

2 mrt

De waarde van een bitcoin is in de afgelopen dagen enorm gestegen. Hierdoor zijn er ook beleggers, investeerders en enthousiastelingen bijgekomen die voor het eerst beginnen met het beleggen in bitcoin. Toch is bitcoin een unieke asset die anders werkt dan al het andere.

Tip één: maak een backup

Heeft u al een bitcoin wallet? Dan is het erg belangrijk dat u deze natuurlijk niet verliest als bijvoorbeeld uw apparaat kapot gaat. Om er voor te zorgen dat u altijd uw bitcoins terug kan halen is er een zogenaamde recovery seed. Een recovery seed zijn meestal 12 Engelse woorden die u toegang geven tot uw bitcoins. Bewaar deze veilig op papier en deel deze niet met derde.

Tip twee: investeer alleen wat u kunt missen

De waarde van een bitcoin verschilt van minuut tot minuut. De koers schommelt (volatiliteit) doordat vraag en aanbod vaak verandert. Investeer alleen geld wat u eventueel kan missen.

Tip drie: bitcoin is een experiment

Het ‘bitcoin project’ staat nog in de kinderschoenen. Hierdoor is het belangrijk veel te lezen over de digitale valuta en de werking daarvan. Bij bitcoin bent u zelf verantwoordelijk voor eventueel verlies, diefstal of andere zaken.