Phishing-sites: hoe ze te melden en waarom het belangrijk is

14 feb

De afgelopen dagen zijn er opnieuw kwaadwillige advertenties in de Google zoekresultaten verschenen. Het doel van de advertenties is bitcoins te stelen door bitcoin gebruikers in te laten loggen in een omgeving die lijkt op die van de populaire wallet provider blockchain.info. Het Amerikaanse bedrijf heeft meer dan 8 miljoen geregistreerde bitcoin wallets en is door die reden een aantrekkelijk doelwit voor hackers. Onderstaande afbeelding laat een malafide advertentie zien.

Wat te doen?

Als gebruikers zelf een malafide advertentie tegen komen kunnen ze deze hier rapporteren bij Google. In de tussentijd kunnen gebruikers het beste de officiële site van blockchain.info toevoegen aan hun bladwijzers en een adblocker installeren. De legitieme site van blockchain is te herkennen aan het SSL certificaat. Zie daarvoor de afbeelding hieronder.