Ticket-fraude voorkomen met achterliggende Bitcoin technologie

16 jan

De Nederlandse start-up GUTS heeft een applicatie ontwikkeld die het mogelijk maakt ticket-fraude te voorkomen met behulp van de blockchain. Blockchain is de technologie die onder andere de digitale valuta bitcoin mogelijk maakt. GUTS is een ticketing systeem dat blockchain technologie gebruikt om het eigendom van SMART-tickets te registreren. GUTS maakt ticket fraude onmogelijk. Het ticket kan alleen worden (her)verkocht tegen een vaste prijs, waardoor het doorverkopen van tickets voor een hoge prijs onmogelijk wordt gemaakt.

Vorige week vrijdag won GUTS de Buma-meets-tech-award op Noorderslag. Buma Music meets Tech is het innovatie programma opgezet door Buma/Stemra, dat start-ups ondersteunt, stimuleert en de groei versnelt.