Circle kiest duidelijke positionering

7 jan

Circle kiest voor een duidelijke nieuwe positionering. Het Amerikaanse bitcoin bedrijf berichte eerder dat het ging stoppen met de aan- en verkoop van bitcoins.

Het bedrijf van onder andere CEO Jeremy Allaire haalde 136 miljoen dollar aan investeringen op. Circle stond vooral bekend als een makkelijke manier om met bitcoin te beginnen voor Amerikanen. Nu lijkt Circle zich vooral te gaan willen focussen als wallet, ofwel portemonnee dienst. Circle werkt nog steeds met bitcoin maar het woord ‘bitcoins’ wordt nauwelijks nog genoemd. Allaire lijkt meer te geloven dat bitcoin de achterliggende waarde wordt van zijn bedrijf en dat gebruikers de waarde krijgen te zien in fiat valuta zoals de euro of dollar.

Circle heeft meerdere reclames laten ontwikkelen. Uit de reclames is af te leiden dat Circle al langer nadacht over de nieuwe positionering.