Bitcoin knalt boven de 1000 euro

4 jan

De valuta bitcoin is meer waard dan 1.000 euro per munt. De digitale munt was nog nooit zoveel waard in euro’s en lijkt terug van weggeweest. Na jaren lang aan een terugkomst te hebben gewerkt lijkt 2017 het jaar van de munt te worden.

Het ecosysteem rond de digitale valuta is een stuk volwassener geworden. Er zijn nog een paar goede handelskantoren over met een solide reputatie. Van bitcoin wallets zijn makkelijker backups te maken, mede door de introductie van de recovery seed. En, last but not least, ook in de Apple App Store zijn weer volop bitcoin wallet apps aanwezig. Bitcoins kunnen tegenwoordig makkelijk gekocht worden door gebruik te maken van Bancontact (voormalig Mister Cash), de gebruiker beschikt hierdoor gelijk over zijn bitcoin belegging. Wie denkt dat hij of zij 1.000 euro moet neerleggen om mee te doen heeft het mis, een bitcoin is namelijk op te delen in meerdere stukjes. Net zoals 1 euro opgedeeld kan worden in 100 eurocent. Zo is het dus mogelijk om voor bijvoorbeeld 20 euro aan bitcoins te kopen.

Begin (inmiddels vorig jaar) 2016 stond de bitcoin prijs nog rond de 400 euro, een koopje vergeleken met de huidige bitcoin prijs van 1.000 euro. De bitcoin lijkt dus zowel als belegging, investering of als nieuwe technologie erg interessant voor verschillende groepen gebruikers. Een voordeel voor de ‘normale’ gebruiker is dat bitcoins altijd verzonden kunnen worden, 24/7. Zo is het dus mogelijk om iemand in het weekend te betalen. Vriendengroepen of collega’s kunnen ook samen een bitcoin wallet delen door te kiezen voor een multiple signatures wallet. In dit artikel kunt u meer lezen over een wallet met meerdere gebruikers.

Nieuwe hoogtes

Welke nieuwe waarde de munt zal krijgen is onmogelijk te voorspelen. Met een marketcap (totale marktwaarde) van bijna 17 miljard euro wordt de munt een steeds serieuze speler. Ondernemers als Kim Dotcom voorspellen zelfs dat de totale marktwaarde van bitcoin naar de 1 biljoen kan gaan (ofwel 1.000 miljard euro).