Tuur Demeester: possible price resistance, I’m taking some profit

6 dec

Hieronder volgt een vertaling van de nieuwsbrief van Tuur Demeester, verzonden op 5 december 2016.

Beste beleggers,

De bitcoin prijs is meer dan verdubbeld sinds ik het rapport How to Position for the Rally in Bitcoin iets meer dan een jaar geleden publiceerde. Ik denk dat er nog veel groei potentieel is maar de prijs zal niet in een rechte lijn omhoogschieten. Ik verwacht een prijsweerstand rond de $ 700-800 dollar.

Prijs analyse

De rechte lijn is de $ 700 / CNY 4.000 prijsweerstand (een potentieel koersdoel voor handelaars), en de schuine lijn is de weerstand boven een Cup with Handle patroon dat zich de afgelopen twee jaar aan het vormen is. Sinds de bitcoin prijs boven de $700 is gestegen heb ik wat bitcoins verkocht, ook vandaag weer. Door een deel van mijn winst te pakken probeer ik me voor te bereiden op een eventuele prijsdalingen. Aan de andere kant zie ik veel ondersteuning op $600 en $450. Dat gezegd, de Cup with Handle is een grote kans op een nieuwe ATH (all time high) die de bitcoin prijs naar $1600 kan brengen.

Ook iets om in uw achterhoofd te houden is de bitcoin prijs in Chinese yuan. Vanwege een devaluatie van 10% ten opzichte van de Amerikaanse dollar is de bitcoin prijs in Chinese yuan al door de 4.000 en 5.000 CNY heen gebroken. De grotere vraag is of de prijs van bitcoin in China door de Cup with Handle patroon kan breken. Hieronder het patroon:

ceac2cf7-7f88-4206-b194-2a0d062b0315

Ik herinner me dat ik in 2013 mezelf waarschuwde niet te optimistisch te zijn, een dure les want toen steeg de bitcoin prijs van $30 dollar naar een waarde van $260 in slechts een paar weken tijd. Sinds 2013 is bitcoin natuurlijk erg veranderd, van een kleine startup valuta tot een mid-cap S&P 400 stock. Door deze verandering is de kans dat de prijs in een keer explosief stijgt kleiner geworden. Er zijn ook wat problemen die misschien wel eerst opgelost moeten worden met de bitcoin transacties. De bitcoin transactiekosten zijn gestegen tot soms meer dan 15 cent per transactie.

Kortom, hoewel ik denk dat we een pullback in de korte tot middellange termijn te zien, ben ik optimistisch over de vooruitzichten van bitcoin voor 2017 en verwacht ik nog steeds een nieuwe ATH.

 

Geschreven door Tuur Demeester – vertaald vanuit Engels naar het Nederlands door BitcoinBelgië.be