DOC: Find my Phone

30 nov

Per week wordt er in Nederland 300 keer aangifte gedaan van smartphone diefstal. Naast het feit dat je een dure telefoon kwijt bent, heeft een onbekende ook toegang tot al je foto’s, video’s, e-mails, contacten en berichten. Maar wat voor persoon steelt een telefoon? En waar komen die telefoons terecht? In de documentaire Find my Phone wordt het tweede leven van een gestolen telefoon gevolgd. Door middel van spyware maak je kennis met de persoon achter de diefstal. Maar hoe goed kun je iemand eigenlijk leren kennen aan de hand van zijn telefoon?

Mobiele bitcoin wallet

Sommige van ons hebben natuurlijk ook een mobiele bitcoin wallet, maar heb jij nog toegang tot je bitcoins als je telefoon is gestolen? De oplossing is een goede back-up maken van de 12 woorden (recovery seed) en op je mobiele bitcoin wallet een goed wachtwoord zetten of een touch ID, dan kan een dief niet zomaar jouw bitcoins versturen naar zijn eigen wallet.