Grootste bank Noorwegen maakt bitcoins kopen makkelijker

28 nov

DNB bitcoin norway

De grootste bank van Noorwegen DNB ASA, beter bekend als DNB, introduceert een nieuwe functie in de app genaamd Vipps. De app Vipps stelt iedereen in Noorwegen in staat om bedrijven te betalen met creditcards of bankrekeningen. De app, die werkt als PayPal, kan worden gebruikt om betalingen naar iedereen in de regio te sturen door een mobiel nummer, e-mailadres of een gebruikersnaam in te voeren.

Noren kunnen nu ook bitcoins kopen met Vipps en deze afrekenen met creditcard of pinpas met dank aan Bitcoins Norway. Bitcoins Norway is een Noors Bitcoin handelskantoor en heeft het onlangs geïntroduceerde kenmerk van DNB gekregen om via Vipps betalingen te accepteren voor de aan- en verkoop van bitcoins.

Marktdominantie van Vipps en DNB

Op dit moment gebruikt 27% van de Noorse bevolking de app Vipps. Volgens verschillende onderzoeksgegevens, is de app de meest dominante mobiele app in Noorwegen tot nu toe. Noorwegen heeft 5.1 miljoen inwoners.

 

Origineel Engelstalige artikel van Cointelegraph.