ING stopt met betaaldienst Twyp

21 nov

De Nederlandse bank ING stopt met haar betaaldienst Twyp. Dat meldt de bank via haar nieuwsportaal. Twyp was een mobiele app waarmee gebruikers snel en makkelijk geld aan elkaar konden overmaken via hun contactenlijst. Uit de ervaringen van Nederlandse Twyp-gebruikers blijkt dat het gebruiken van een aparte betaalapp, die niet gekoppeld is aan je betaalrekening, onvoldoende toegevoegde waarde biedt. De Spaanse versie van Twyp doet het beter, er zijn 300.000 Spanjaarden die de app op dit moment gebruiken.

Banken innovatie

In Nederland was ING niet de enige bank met een aparte app naast de reguliere bankieren app, ABN Amro lanceerde eerder de app Tikkie. Allebei de apps concurreerde onder meer met verschillende mobiele bitcoin wallets als het aankomt op snel betalen en de rekeningdelen. De ABN Amro heeft ook zelf een tijd nagedacht over een eigen bitcoin wallet, zo melde Tweakers.net eerder dit jaar.