Gavin Andresen betreurt zijn rol in de Satoshi saga

17 nov

De persoon die als laatst rechtstreeks heeft gecommuniceerd met de anonieme Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto heeft spijt van zijn rol om de ware identiteit van Nakamoto te achterhalen.

In een blogpost dat vandaag is gepubliceerd, schrijft de voormalig lead developer van de Bitcoin Core client, Gavin Andresen dat het niet belangrijk is wie Namaoto is en wat zijn of haar motivatie was om bitcoin te creëren. Het publiek zou de vraag naar de ware identiteit van Nakamoto gewoon moeten negeren. Andresen schrijft: “Ik betreur ooit betrokken te zijn geraakt in het ‘Wie was Satoshi?’ spel, en ga mijn tijd besteden aan meer plezier en productieve bezigheden.”

De verklaring van Andresen komt maanden na de artikelen van Gizmodo en Wired waarin de Australiër Craig Wright als Nakamoto werd geïdentificeerd. De kans dat Wright de bedenker van bitcoin is lijkt erg klein, Wright lijkt vooral interesse te hebben gehad in het vastleggen van blockchain pantenten.

Publicatie: 17 november 2016 | Laatste update: 17 november 2016, verbeteringen? Laat het ons weten.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *