Bitcoin vraag uit India neemt toe

17 nov

Bitcoin vraag uit India neemt toe. Nadat de de Indische overheid de biljetten van 500 en 1000 roepie heeft verbannen stijgt de bitcoin prijs in India. Zebpay een bitcoin exchange uit het Aziatische land merkt dat de interesse toeneemt voor haar platform, het lijkt erop dat Indische burgers opzoek zijn naar een veilig alternatief op de roepie. Naast de prijs van bitcoin steeg ook de prijs van goud in India.

Achtergrond

De Indiase regering verklaarde op 8 november 2016 de biljetten van 500 en 1000 roepie (circa 13,50 euro) zonder waarschuwing vooraf ongeldig als als wettig betaalmiddel. De premier deed dit om belastingontwijking, corruptie, criminaliteit en valsemunterij tegen te gaan. De oude biljetten kunnen tot 31 december 2016 bij de banken worden omgewisseld voor nieuwe biljetten van 500 en 2.000 roepie. De omwisselingstransacties worden wel geregistreerd en doorgegeven aan de belastingdienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *