Presidentsverkiezingen VS: beleggers kiezen voor bitcoin

9 nov

De bitcoin koers is in de verkiezingsnacht flink omhoog geschoten. Doordat Donald Trump de nieuwe president van de Verenigde Staten is geworden staan valuta’s zoals de euro en de Amerikaanse dollar onder druk. Beleggers kiezen voor alternatieve waardemiddelen zoals de bitcoin of edelmetalen zoals goud. Hieronder de 24 uurs grafiek van de bitcoin prijs in euro’s.

bitcoins koers Trump

Bron: bitcoinaverage.com

Wat is bitcoin?

Een bitcoin is eenvoudig gesteld niets meer dan digitaal geld (of ook ‘elektronisch geld’). U kan betalingen uitvoeren met bitcoins, bitcoins ontvangen of bitcoins verdienen en dit allemaal zonder tussenkomst van een bank. Het is een digitale valuta die terug te vinden is op de valutamarkt en die een waarde heeft ten opzichte van de Amerikaanse dollar of de euro

Bitcoins kopen?

Om bitcoins te kopen heeft u eerst een zogenaamde bitcoin wallet nodig, een wallet gebruikt u om bitcoins te ontvangen of te versturen. Deze handleiding helpt u met het aanmaken van een bitcoin wallet. Uw eigen bitcoin wallet inmiddels aangemaakt? Dan helpt deze handleiding u verder bij het kopen van bitcoins!

Stappenplan:

  1. Zorg dat uw computer veilig is;
  2. Maak gratis een bitcoin wallet aan;
  3. Registreer een account bij een bitcoin handelskantoor;
  4. Verifier uw account bij het handelskantoor;
  5. Koop de bitcoins met Bancontact of iDEAL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *